Eşler Arasındaki Çatışmaları Çözmeye Yardımcı Öneriler

Eşler Arasındaki Çatışmaları çözmeye yardımcı öneriler

Çiftler arasındaki farklılıklar kaçınılmazdır ama çatışmalar önlenebilir. Çiftler arasındaki çatışmalar genellikle bir kişinin diğerini kendi bakış açısını benimsemesi için zorlamasından kaynaklanır. Çatışmanın kökeninde her zaman korku yatar. İkili ilişkilerde çatışmalar genellikle düşmanlık duygusundan beslenir. Elbette eşiniz ya da sevgilinizle birbirinize düşmanlık duyduğunuzu kastetmiyoruz. Sadece bir şeyi kaybetmek konusunda hissettiğiniz korkunun karşınızdaki düşmanmış gibi davranmaya iter.

Birbirinizi çift olarak görmek yerine karşıt olarak konumlandırırsanız, korkularınız beslenir ve aranızdaki farklılıklar çatışmalara döner. Bu noktada yapmanız gereken tansiyon daha fazla artmadan önlem almaktır. Eşinize, neden korktuğunuzu açıkça söyleyin. Tartıştığınız konuda onun dediği olursa neyi kaybedeceğinizi düşünüyorsunuz? Bu şeyi kaybetmekten neden korkuyorsunuz? Bu korku utanç verici olsa bile duygularınızı açıkça söylemek aranızın gittikçe kötüleşmesine engel olacaktır unutmayın!

Eşler Arasındaki Çatışmalar Nasıl Çözülür?

Aranızdaki farklılıkların çatışmalara dönüşmesini engellemek istiyorsanız, ayrıca aşağıda sıraladığımız önerilere göz atabilirsiniz:

  1. Dürüst Olun

Hepimiz ideal eşimizi tanımlarken dürüstlüğü ilk sıralara koyarız. Mesele bizim dürüstlüğümüze geldiğinde ise bazen beyaz yalanlar söyleyerek bazen de eksik bilgi vererek karşımızdakine tam olarak dürüst olmayabiliriz. Ancak dürüst olmayan her davranışın çatışmalara temel olacağını unutmamamız gerekir.

  1. İsim Takmayın

Eşinize asla olumsuz etkiler bırakacak isimler takmayın. Bu hem çatışmayı artırır hem de hiçbir işe yaramaz.

  1. Kızgınken Birbirinize Dokunmayın

Fiziksel bir temastan önce öfkenizin geçmesini bekleyin. Öfkeniz doruktayken birbirinize dokunmak korku ve kaygılarınızı artırarak tehdit olarak algılanabilir.

  1. Hiçbir Şeyi Fırlatmayın

Öfkenize hakim olamayıp herhangi bir eşyayı karşınızdaki kişiye, duvara ya da boşluğa fırlatmak istiyor olabilirsiniz. Bunu kesinlikle yapmayın. İçinizdeki enerjiyi boşaltmak için yoğun egzersiz yapmayı ya da öfkenizi kağıda dökmeyi deneyin.

  1. Tehdit Etmeyin

Eşinizi boşanmakla tehdit etmeyin. Gerçekten boşanmak gibi bir fikriniz varsa bu sakince oturulup konuşulması gereken bir şeydir. Tartışmanın en yoğun olduğu anda söylemeniz boşanma kelimesinin içini boşaltıp anlamsızlaştırır.

  1. Mola Verin

Bazı tartışmalar öyle uzun sürer ki artık yükselen tansiyonu kaldıramadığınızı düşünebilirsiniz. Böyle anlarda mola verin. Mola vermek sizi sakinleştirirken tartışmanız üzerinde sakin kafayla düşünmenizi sağlar.

  1. Hislerinizi Ön Planda Tutun

Düşünceleriniz ve yorumlarınızla değil, neler hissettiğinizle daha çok bağlantı kurun ve bu hislerinizi eşinizle paylaşın.

  1. Yavaşla, Dur, Karşılık Ver

Öfkeniz büyürken sakin olmak ve yavaşlamak zor gelebilir. Ama tartışmanın sizi içine soktuğu hızdan sıyrılarak yavaşlamanız, durmanız ve hislerinizi gözden geçirdikten sonra karşılık vermeniz, tartışmanızın gereksiz bir şekilde sertleşmesine engel olur.