İlişkinizi Tamir Etmek İçin 6 Faydalı Öneri

İlişkinizi tamir etmek için 6 faydalı öneri

İlişkimi Nasıl Toparlayabilirim?

Evlilik birçok bileşenden oluşur. Evlilik ile birlikte, birbirini seven iki kişi bir aileye dönüşür. Hem kadının hem de erkeğin aileleri bir şekilde ilişkiye dahil olur. Çocukların gelişi ile birlikte aile daha da genişler. Ancak karı ve koca arasındaki ilişkide bazı şeyler hiç değişmez. Bu prensipler, hangi problemleri yaşarsanız yaşayın, ilişkinizi kendi kendinize tamir etmeniz gerektiğinde işe yarar. İlişkinizi iyileştirecek bu faydalı prensipleri ve önerileri sizin derledik.

 

Sorumluluğu Üstlenin

Karşınızdaki kişiyi suçlamak dünyanın en kolay şeylerinden biridir. Oysa hiçbirimiz kusursuz değiliz. Bazı kişilik özelliklerimizle biz istemesek de karşımızda, en çok sevdiğimiz kişiyi kırıp incitebiliyoruz. Bu nedenle ilişkide problem olarak gördüğünüz şeylerde önce kendi sorumluluğunuzun farkına varın. Kendinize düşen payı görerek bu hatalarınızı düzeltmekle işe başlatın.

 

Önce Gözlemleyin

Bazen öfkemize ve heyecanımıza yenik düşerek hemen harekete geçeriz. Sizi öfkelendiren bir durum olduğunda önce sakinleşmek için uzaklaşın. Sakinleştikten sonra gözlem yapın. Mantıklı bir şekilde bakınca eşinizin davranışları ile ilgili varsayımlarınızın yanlış olduğunu görebilir, onun sizi isteyerek incitmediğini anlayabilir ve sorununuza gerçekçi çözümler arayabilirsiniz.

 

Şablonları Tanımlayın

İlişkinizde belli olaylara belli reaksiyonlar mı veriyorsunuz? Örneğin eşinizin siz olmadan dışarı çıkması sizde hep aynı duygulara mı neden oluyor? Bu durum öfke patlamaları ve kavgalarla mı sonuçlanıyor? Hep aynı şeyler yüzünden tansiyon yükseliyorsa ve şablonlar birbirini tekrarlıyorsa bu belki eşinizle ilgili olmayabilir. Eşinizi suçlamadan önce geçmişinizi ve bu olaya neden böyle tepki verdiğinizi iyice düşünün.

 

Geçmişinizi İrdeleyin

İlişkinizde tekrarlayan şablonları tespit ettikten sonra geçmişinizi irdeleyin ve size böyle hissettiren ve bu şekilde reaksiyon vermenize neden olan olayı veya olayları tespit edin. Eğer problem sizden kaynaklanıyorsa bu travmatik olayları çözümlemeye gayret edin. Gerekirse psikolojik destek alın.

 

Şefkatinizi Esirgemeyin

Verdiğiniz reaksiyonların altındaki yaşanmışlıkları keşfettikçe kendinize şefkat gösterin. Suçlama yapmayın. Eğer sürekli aynı tepkileri veren kişi siz değil de eşinizse ona da şefkat gösterin. Olayları, onun yaşadıklarını göz önünde tutarak, bir de onun bakış açısıyla inceleyin ve öfkelenmek yerine anlamaya ve şefkat göstermeye çabalayın.

 

Duygularınızı Anlatın

Duygular ilişkilerdeki anahtarlardır. Tartışmaların ardından gerçekten karşı tarafın sizi anlamasını istiyorsanız ona duygularınızı anlatın. Suçlamayın, kızmayın sadece paylaşmaya gayret gösterin. Bu durumun her ikinizi de yakınlaştıracağını ve birbirinizi daha iyi anlamanızı sağlayacağını unutmayın.

İlişkinizi toparlayabilmek ve daha mutlu yarınlara ilerleyebilmek için aile danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.